header

Onze evenementen en blog vind je hier!

Welkom

Jij en ik; de moderne Westerse mens, leeft in twee werelden. Die wereld kennen we als onze uiterlijke en onze innerlijke wereld. In de huidige moderne tijd wint de uiterlijke wereld het van de innerlijke wereld. Je uiterlijke wereld staat ook voor de wereld van je persoonlijkheid, je ego, je verstand. Deze wereld kan je waarnemen door je zintuigen. Het is tevens de wereld waarin je streeft naar materiële welvaart; die je prestatiedrang aanwakkert en aanmoedigt. Maar jammer genoeg is het ook de wereld die je slapeloos maakt, je vermoeit, angsten, pijn en zenuwen bezorgt tot je zodanig overgestresseerd geraakt en … het ja zelfs (even) niet meer ziet zitten.

Je innerlijke wereld is een geestelijke wereld. Door velen ontkend (want: niet passend in onze maatschappij), door anderen vermoed en door weinigen erkend.

Duizenden jaren heeft de mens geprobeerd via allerlei methoden zoals meditatie, yoga, religie, esotherie e.a. deze andere kant in zichzelf te leren kennen. De mens werkte vanuit de materie, de uiterlijke wereld naar de geestelijke wereld toe. Raakte hierdoor ongeduldig en gefrustreerd, want dit is een (te) lange weg.

Nu komt er iets nieuws op ons af. Dat is dat er vanuit die andere wereld pogingen ondernomen worden om een verbinding te maken met onze uiterlijke wereld. Dit is nieuw en deze nieuwe Energie wordt de “Kracht van de Transformatie” genoemd. Deze Universele Energie komt nu naar ons toe, naar ons allemaal. Daarom gaat de spirituele ontwikkeling van de mensheid veel sneller verlopen. Daarom ook is het voor de huidige mens o zo belangrijk om te weten wat voor Energie dit is; wat het doet en wat het doel ervan is. De krachten die hiermee gepaard gaan zijn enorm. We zullen allen moeten leren hoe we hiermee moeten omgaan. Deze kracht vanuit de andere wereld wordt ook wel het Hogere Bewustzijn, Universele Levenskracht, het Goddelijk Licht, de Kosmische Kracht genoemd.

Onze beide werelden worden verbonden met elkaar. Dit gebeurt door middel van de Chakra’s. Maar vooraleer deze verbinding tot stand kan komen, dient ons lichaam gereinigd te worden. Dit betekent dat alle onzuiverheden, gifstoffen, alle onzuivere gedachten, wensen en emoties uitgezuiverd dienen te worden. De blokkades die ons ziek maken dienen opgeheven te worden. M.a.w. ons Ego, ons Verstand, onze Persoonlijkheid dienen plaats in te ruimen voor deze nieuwe Kracht.