header

REFLEXOLOGIE

Reflexologie is een complementaire, eenvoudige en efficiënte natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de reflexpunten op handen en voeten. Deze zijn als het ware een spiegel van de volledige mens. Elk orgaan en elk lichaamsdeel is door energiestromen met een bepaalde plaats, het reflexgebied verbonden.

De toestand van handen en voeten, bvb pijn, gespannenheid, verslapt, geeft aanwijzingen over de toestand van je lichaam op dat ogenblik. Niet alleen de lichamelijke aspecten maar ook het geestelijke en emotionele komen aan de oppervlakte.

Door massage (druk) uit te oefenen op de reflexpunten bevordert men de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Reflexologie brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Het is een bijdrage aan onze bewustwording: lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Elke cliënt wordt als individu behandeld en niet alleen de fysieke symptomen worden aangepakt.. Daarom noemt men reflexologie holistisch. Het werkt op de gehele mens.

VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie is het opsporen van lichaamsproblemen door middel van de juiste druk uit te oefenen op specifieke punten op de voeten, de reflexzones.

Een pijnlijke plek op de voet ontstaat doorgaans doordat de doorstroming van energie blokkeert. Lymfevocht en bloed gaan minder stromen waardoor afvalstoffen zich kunnen vastzetten en voedingsstoffen minder makkelijk kunnen opgenomen worden. Door voetreflexologie worden afvalstoffen afgevoerd en krijgen de lichaamcellen nieuwe kracht.

De druk die wordt uitgeoefend is niet echt pijnlijk maar kan allerlei sensaties oproepen. Deze reacties kunnen er voor zorgen dat onevenwichtigheden worden opgespoord.

De behandeling kan preventief zijn, gezond blijven voor gezonde mensen. Maar ook om allerhande klachten te verhelpen zoals stress en stress gerelateerde ziekten, depressies, problemen met spijsvertering en ademhaling. Het bevorderen van bloedcirculatie, het versterken van het immuun systeem, verhelpen van spierpijnen, invloed op het hormonale systeem, zenuwstelsel …